Wednesday, February 19, 2014

St. Petersburg - Florida

Varsti panen pildid ka, aga hetkel siis natukene juttu Floridast ja minu koolituse peatuspaigast.
Poole üheksaks oli pandud äratuskell, kuid kuna ma pole veel ajavahega harjunud (seitse tundi on Eesti ees), siis olid minu silmad pool seitse juba lahti. Poole kümneks siras väljas päike, taevas selge, mõnus värskendav tuul ja värske muru lõhn - täielik suvi. Kella kaheteistkümneks oli väljas 25 kraadi sooja, ideaalne lühikeste pükste ja topiga ringi käia.
St. Petersburgi kohta võin nii palju öelda, et see on mõnusalt vaikne linnake. Siramist on kogu aeg, aga mitte kuskil polnud päeva jooksul konkreetset trügimist või ma-ei-mahu-mööda juhtumit.
-Autod sõidavad palju kiiremini(mida nad küll Eestis teeks..vist vajuksid magama teedel) ja näiteks ees numbrimärki neil pole, seega veidi võõras jälle. Sama palju kui on Eestis vanu autosid, on siin uusi. Iga nurga pealt vahib sulle mingi mustang, cabro mesa või m6 bemm vastu.
-Tänavatel ringi liikudes ei olnud mitte kuskil konkreetselt vaikust. Alati mängis kuskil taustaks vaikselt muusika (enamus ajast mõnus jazz). Kontvõõrad inimesed naeratavad ja ütlevad tere hommikuti.
-Ei näinud ühtegi noort, kes oma kena autoga tõmbleks või tänavapeal kõnniks nagu teerull.
-Seda vast teavad paljud, aga kaardiga makstes ei pea mingit pin koodi sisestama. Paned kaardi korra sisse, võtad välja ja bye bye. Nüüd ma ei imestagi, miks kaardivarguseid siin nii palju on..nii mugav tõmmata kellegi kaart ja sellega ringi vurada. Öeldakse küll, et isikut tõendavat dokumenti küsitakse, aga vaevalt et tavapoodides seda tehakse. Minult ei küsitud.
-Pärast ostu lõppu lisandub lõpp-summale tax. Kui Eestis on käibemaks 21% juba hinnas olemas, siis siin lisandub tax alles siis, kui toode/tooted on kassast läbi löödud. Igal osariigil on erinev tax charge.
-Toodete hindadest ma vist ei hakka rääkimagi. Teadagi, et igapäeva ostud on siin odavamad..ja mitte vähe. Ainus asi mis veidi pettumust valmistab siin, on toidupoe valik toodete koguse suhtes. Kui tahtsin mingit jäätist osta, siis ma ei saanudki, sest et ükshaaval siin neid ei müüda. No wonder miks inimesed söömisega ei hullu siis. Ülejäänud osa jällegi väga hea. Klienditeenindus on super. Kassapidaja viskab nalja koos kliendi ja isikuga, kes su oste kilekottidesse paneb ja see teeb omakorda kõik sujuvamaks ja meeldivamaks.


No comments:

Post a Comment