Monday, April 7, 2014

#mikassasukassa


Reedega algas ''slammer'' nädalavahetus. Läksime Nikolaiga Childish Gambino(artist-räppar)  kontserdile. Kontsert algas kell kaheksa. Tudengitel traditsioon siin joomist alustada kella kolme ajal päeval juba :D Kui mina läksin kontserdile, jõuti juba kamp ennast mitte kontrollivaid noori välja visata. Ja tõesti - alko lebra käis üle pea koguaeg. Tsikid paarutasid õllepudelitega ja kuskil keegi süütas jointi. Kontserdil oli siis soojendus dj, kes lasi head mussi, küll aga minu arvates liiga kaua. Poolteist tundi on natuke nadi istuda ja oodata õhtu staari. Childish Gambino lavale tulek ja valgusshow oli aga uskumatult hea. Kõik oli nii hästi läbi mõeldud, kogu albumi esitlus toodi piltlikult lavashowga välja ning kasutati palju laserefekte ja suurt ekraani. Kontserdi ajal olime kõik ikka püsti ja viskasime käppe. Rahvas kõik ikka möllas(no pole ka ime kui alko pilv on õhus) ja laulsid kaasa. Väga rahule jäin.
Peale kontserdi helistasin host isale, et järgi tuleks(sõitis viie minuti autosõitu 45 minutit, ei tea mis ta avastas praetud jänku teepealt vist) ja samal ajal liikusime Nikolaiga ta tudengite maja poole. Kuna oli reede, siis linn elas nagu sealaut:D konkreetselt. Peotaksod paarutasid ringi, noored kilkasid kuskil poriloigus, laulsid taksodes ja tudengite majades käisid peod. Alfa majja ma minema ei hakanud, sest teadsin, et sisse minnes ootab mind mingi külakuhi ja parditapp ees. Istusime maja ees oleval rõdul ja naersin lihtsalt püksid märjaks, sest no ausalt ka, vaadata neid purjus tudengeid ja see jutt...ja jumala suvalised inimesed voorisid sisse-välja. Korraga näen enda ees tudengist noormeest väga palju vanema naisterahvaga aia kaudu Alfa majja tulemas. Küsisin Nikolailt siis, et kas siin tudengid võtavad oma emad ka kaasa pidudele? o.O
UPSSS :D Natuke valesti küsisin..see emme ja poeg olid tegelikult paar. :DDD natuke naeru jälle
Ja siis kunagi jõudis ka host isa. Koju jõudes ei viitsinud ma magama minna ja kuna järgmine päev oli beebi sünnipäeva tähistamine, mõtlesin host ema aidata. Mis seal ikka, panin klapid pähe ja hakkasin elamist koristama ja kartulisalatit tegema. Öösel kella neljaks sain valmis ja mõtlesin et peaks magama siis minema. Hommikul oli kohe näha, et host ema rõõmus, et ma nii palju asju ära tegin, mis tal oma must-do paberile oli kirja pandud. Viskasin ise ka hommikul kell kaheksa silmad lahti ja läksin jooksma, peale mida kõndisin panka ja toidupoodi. Selleks ajaks, kui koju olin jõudnud oli kell juba üks saamas ja pidin sünnipäevaks end ikka viksilt riidesse panema. Külalisi tuli küllaga ja kõik olid jällegi väga armsad ja soojad. Eriti hästi sain läbi host ema kolleegiga, kellega ma ilmselt varsti kanuutama lähen. Nagu ikka, tehti hot doge, grilliti vorste, kõrvale rõvedalt magusad marineeritud-tükeldatud hapukurgid, karastusjoogid. Host vanaisa tõi oma tehtud Iiri leiba(jubedalt hea oli) ja kõik panid tähele seda, kui väikesed olid kartulisalatis lõigutud kartul, sibul ja hapukurk. Komplimentoooo. Siin on ju tavaline et poest ostetakse salat ja pannakse kodus kaussi või kui mingi perenaine on usinam, siis lõigub ise, aga suurte tükkidena salati. Minul on kombeks salatit teha korralikult, sest ei söö seda iga päev.
Soolane söödud, liiguti kohe tordi kallale. Nii kahju, et siin vahepeal ei lasta maol seedida või teine asi, siin on lihtsalt kook-kõik. Mina ise teeks enne torti ikka lopsaka puuviljavaagna, kringli ja siis tooks tordi. Pluss see et kohvi ei jooda siin nagu Eestis. Kõrvale joodi karastusjooki. Traditsioon on siin selline, et kui beebi esimene sünnipäev on, siis on laual kaks torti. Üks neist antakse kohe beebile ette ja teine on siis see, mis lõigatakse viisakalt lahti jne. See moment kui tort beebile ette anti oli nii äge. Beebi viskus siis torti, plätserdas kätega tordis ja vahest maitses ka, aga muidu ikka plätserdas nii kaua kuni tort oli meetri raadiuses ümber beebi :D Kuidas nüüd võtta? Mõni mõtleks milline raiskamine, aga midagi pole parata, eks need traditsioonid tulevad ja lähevad ja ameeriklased on ju teadagi toiduraiskajad. Peale kooki liikusime pesapalli mängule, mis kahjuks aga was cancelled, sest vihma hakkas sadama. Beebi sai aga pesapalli tiimi poolt kingituse ja suured muffinid. Liikusime kõik tagasi koju ja siis tehti teed ja söödi muffineid. Päev läbi.
Täna käisin shoppamas. Albumite kogum suurenes Daft Punki ja Childish Gambinoga, ostsin Fergalicious by Fergie baleriinad, Clinique tooteid, seeliku ja särgi.

Yo

No comments:

Post a Comment