Wednesday, May 14, 2014

#RideWitMe

Laisk olen, ei viitsi blogi kirjutada.
Vean end kokku selleks korraks siis.
Eelmine nädal oli siin Parade of Homes. Majad, mis on müügis(no ikka korralikkud, kalli siseviimistluse ja kvaliteediga) olid igale inimesele läbi-käidavad. Valisime host empsiga kataloogist varem majad valmis, mida vaadata tahtsime ja opladii ma olin peale kolme maja läbi vaatamist nagu labidaga pähe saanud, nii läbi võttis. Ääretult palju sain ise sisekujunduse ja materjali viimistlusega seoses ideid. Umbes viiskümmend pilti tegin, millest enamik jätan endale hihi :D Maju ehitavad siin üles enam-jaolt Mehhiko mehed, sest nende töö on odavam, kui kohaliku tehtu. (u nagu meil sõidavad eestlased Soome ja Norra ehitama).

 Kuna Florida on pidevalt pluss 30 kraadi ümber ja niiskuse protsent on küllaltki suur(välja tuulevaiksel ilmal meigiga minna on sama suur viga kui meigiga ujuma) siis täiesti tavaline asi on siin kunstmuru. Ülemisel pildil on kohe näha, et muru eest on hästi hoolt kantud, niisutatud, kuid alumisel on tulemus, kui ise ei kasta. Kui tahad aias lilli hoida, mis ikka rohkem kui päeva õitseksid, peab ikka jällegi niisuteid sees hoidma päeva sees, lihtsalt närbuvad ära muidu. Aa ja väga in on sambad välisuste juures.

Aga millele panevad ameeriklased maja siseviimistlust tehes rõhku?
-laed sh valgustid, lae lahendused ja ruumilisuse tekitamine laele, kujundid







-köökides suured saared (teate küll köögi keskel suur saare moodi söögi valmistamise/serveerimise v söömise koht, tavaliselt saare ühes laiemas osas kraanikauss/nõudepesumasin ja vastas siis tühjem ala mille all on taburetid v baaripukid ning külgedel panipaigad/sahtlid/veinikapid)
-tohutult palju wc-vannitube ning siin on rikkurite värk see, kui sul on dušš ilma vannita. haha what? :D
-kamin, olgu see gaasiga funktsioneeriv v mitte, kamin on must have
-ei juleta väga värvidega mängida, enamik kodud olid täiesti igava värvilahendusega
-TOHUTULT palju panipaiku ja walk-in garderoobe. Täiesti tavaline oli see, kui garderoob oli keskmise eesti pere elutoa suurune. Garderoobid custom-made 
-Väljas suured varikatusega rõdud. Väga paljudel majadel olid kaminad ka väljas koos plasmateleriga.
-Helisüsteem üle kogu maja sh ka väljas. Kõlarid olid kuidagi lakke/seina sisse ehitatud.
-Kõikidel majadel olid täispuidust põrandad ja enamikel tumepruuni värvi.
Minule meeldisid kõige enam kaks maja, üks neist oli kataloogist kõige kallim, 900 000 dollarit. Kõige kallima maja disainer oli ise ka seal ning ta päris tuntud siin, rääkis meiega juttu ka sõbralikult. Teine maja meeldis mulle kontrastide ja väheste-kuid see eest mõjuvate elementide pärast, puhas lihtsus-kuid väga mõjuv.














Kes näeb, siis paremal asuval pildil on peeglis telekas, sellest sai vaadata ka kaminatuld/akvaariumi või mõnda muud lõõgastavat tausta.


 Järjekordselt paremal asuv pilt on siis kogu maja kontrolliv helisüsteemide võimendid, signalisatsiooni kontrollerid(mis olid kõik omakorda kontrollitavad androidi/iphone'iga). Mul jäi karp sellepeale lahti :D























Ja siis minu kahest kõige silmatorkavamast majast kokkuvõtlikud pildid. Kõige kallimas disainmajas ei tohtinud pilte teha, müügiagentuurid olid nagu mingid laserkanad kuklal, aga kuidagi õnnestus midagi teha. Esimesed kaks mosaiigi pilti kõige kallimast majast ja viimane(kolmas) pilt on normaalse hinnaga kõige silmapaistvam maja minu jaoks.











No comments:

Post a Comment